Anasayfa İletişim

Ürdün konsolosluğu

Ürdün vizesi-Ürdün büyükelçiliği-Ürdün konsolosluğu

Ürdün toprakları esas itibariyle yüksek bir çöl ve dik bir yayladan meydana gelir. Arazinin büyük bölümünün deniz seviyesinden yüksekliği 600 ila 900 m arasında değişmekte olup, bazı yerlerde 1500 m’yi aşar. Ülke, Büyük Arabistan Yaylasının bir uzantısı durumundadır. Ürdün az da olsa Kızıldeniz’deki Akabe Körfezinde 25 km’lik bir kıyıya sahiptir.

Ülkenin batı kısmını kuzeyden güneye doğru Ürdün Nehri Vadisi, Lut Gölü ve Vadi-al-Araba kesmekte olup, bu uzantı boyunca Ürdün toprakları deniz seviyesinden aşağıdadır. Vadinin genişliği 16 ila 23 km arasında değişir ve kenarlarında dik uçurumlara yaslanır. Ürdün Nehrine ve Lut Gölüne birçok küçük nehir dökülmekte olup, bunların çoğu yazın kurumaktadır. Şimdi İsrail’in işgali altında bulunan Ürdün Nehrinin batısındaki topraklar verimli olup, doğu tarafa nazaran daha alçaktır. Nehrin doğusundaki toprakların beşte dördü çöl halindedir. Suriye sınırına yakın yerlerin büyük bölümü püskürmüş lavlarla kaplıdır.

Ürdün’de Akdeniz iklimine benzer bir iklim hüküm sürer. Kışlar yağışlı ve serindir. Bilhassa yüksek yerler alçaklara göre daha soğuktur. Diğer mevsimlerde ise alçaklara göre daha aşırı bir sıcaklık ve kuraklık görülür. Ürdün Vadisinde sıcaklıklar yazın 49°C’ye kadar yükselir. Vadinin doğu tarafındaki ovalarda yıllık yağış ortalaması 200 mm civarındadır. Ülkenin batı kısmında yağış miktarı yılda 380 ila 640 mm arasındadır. Lut Gölü yakınlarında yağış oldukça az olup, yılda 127 mm civarındadır.

Ürdün’de kayda değer bir bitki örtüsü olmayıp, büyük bölümü çöllerle kaplıdır. Ülkenin en önemli yeraltı zenginlikleri fosfat ve potasdır. En büyük fosfat yatakları Vadiel-Hasa ve Amman’ın hemen kuzeydoğusundadır. Lut Gölündeki potas kaynakları dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Bunlardan başka Akabe yakınlarında ticari kıymete sahip bakır yatakları bulunmuştur.

Ürdün Türkiye vatandaşlarına vize uyguluyor mu?
Ürdün tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.
Ülkede resmi dil olarak Arapça kullanılmaktadır. Turistik amaçlı veya ticaret anlaşması, şirket kuruluşu için evraklarınızın Arapçadan -Türkçeye yeminli çevirileri veya Türkçeden- Arapçaya noter yeminli tercümeleri tercümanlarımız tarafından en kısa sürede kaliteli olarak hazırlanır.
Hazırladığımız Arapça -Türkçe çevirilerin ayrıca noter tasdiğine gerek varmıdır?
Türkçe- Arapça veya Arapça -Türkçe olarak hazırlayacağımız evrağınız yeminli tercümanımızın imzası ile beraber yeminli çeviri olarak işleme konulabilecektir. Yalnız noter tasdikli olarak sizden istenmişse ayrıca bir ek nüshası ile beraber bizim anlaşmalı olduğumuz noterliklerce tasdiklerini yaptırabilirsiniz. Noter tasdiği ayrı bir ücrete tabidir. 
Arapça -Türkçe veya Türkçe- Arapça noter yeminli tercümeler için Gerçek Tercüme’yi arayınız.
GERÇEK TERCÜME
Adres: Selahattin Pınar cd. Mecidiye Aralığı Sok. No:9/8 Mecidiyeköy-İstanbul
Tel: 0212 216 8051
GSM: 05532706662 - 05556309008 



 
Referanslar
  • teklif
  • Tercümeler