Anasayfa İletişim

Gabon konsolosluğu

 

Gabon vizesi-Gabon büyükelçiliği-Gabon konsolosluğu
On beşinci yüzyıl sonlarına doğru keşfedildiği sanılan Gabon’un bilhassa kıyı kesimi, uzun müddet Portekizli gemicilerin faaliyet gösterdiği birköle ticareti merkezi oldu. Avrupa’da köle ticaretini men eden kanunların kabulünden sonra, Fransızlar bu ticareti önlemek maksadıyla 19. yüzyılın ikinci yarısında bölgeye yerleşmeye başladılar. Asıl maksat, köle ticaretini önlemenin yanında bölgeyi sömürgeleştirmekti. 1849’da hürriyeti iade olunan köleler, Gabon Irmağı koyundaki Libreville köyüne yerleştirildiler. Fransızlar yerli kabilelerle de anlaşarak, bölgeye hakim olup, Gabon kolonisini kurdular. Gabon, 1888’de Fransız Kongosuna bağlandı. 1910’da Çat’tan Kongo’ya kadar bütün Fransız sömürgeleri “Fransız Ekvator Afrikası” adı altında birleştirilince Gabon da bu birliğe bağlandı. 1958’de Fransa Milletler topluluğuna üye olarak muhtar bir cumhuriyet olan Gabon, 17 Ağustos 1960’ta tam istiklaline kavuştu. Bu tek partili cumhuriyetin ilk cumhurbaşkanı Fransa’nın da desteklediği Leon M’ba’dır. Gabon Demokratik Bloku (GDB)na mensup olan Leon M’ba ülkede ağırlığı gitgide artan otoriter bir idare kurdu. 18 Şubat 1964’te patlak veren bir ihtilalle, muhalif grup, Gabon Sosyal ve Demokratik Birliğinin lideri Jean Hilaire Aubane tarafından iktidardan uzaklaştırıldıysa da partisinin müdahalesi ile tekrar devletin başına geçmeye muvaffak oldu. 1967’de yapılan seçimlerde tekrar başkanlığa getirildi ve adayları iktidar partisi gösterdiğinden milletvekillerinin ekseriyetini Gabon Demokratik Bloku kazandı. Aynı yılın Aralık ayında ölünce yerine, yine Fransa’nın desteklediği Omar Bongo seçildi. Bongo, 1973, 1980 ve 1987’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazandı. 
Gabon Türkiye vatandaşlarına vize uyguluyor mu?
Gabon tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır.
Ülkede resmi dil olarak Fransızca kullanılmaktadır. Turistik amaçlı veya ticaret anlaşması, şirket kuruluşu için evraklarınızın Fransızcadan-Türkçeye yeminli çevirileri veya Türkçeden- Fransızcaya noter yeminli tercümeleri tercümanlarımız tarafından en kısa sürede kaliteli olarak hazırlanır.
Hazırladığımız Fransızca -Türkçe çevirilerin ayrıca noter tasdiğine gerek varmıdır?
Türkçe- Fransızca veya Fransızca-Türkçe olarak hazırlayacağımız evrağınız yeminli tercümanımızın imzası ile beraber yeminli çeviri olarak işleme konulabilecektir. Yalnız noter tasdikli olarak sizden istenmişse ayrıca bir ek nüshası ile beraber bizim anlaşmalı olduğumuz noterliklerce tasdiklerini yaptırabilirsiniz. Noter tasdiği ayrı bir ücrete tabidir. 
Fransızca -Türkçe veya Türkçe- Fransızca noter yeminli tercümeler için Gerçek Tercüme’yi arayınız.
GERÇEK TERCÜME
Adres: Selahattin Pınar cd. Mecidiye Aralığı Sok. No:9/8 Mecidiyeköy-İstanbul
Tel: 0212 216 8051
GSM: 05532706662 - 05556309008 



 
Referanslar
  • teklif
  • Tercümeler