Anasayfa İletişim

Lübnan konsolosluğu

 

Lübnan vizesi-Lübnan büyükelçiliği-Lübnan konsolosluğu

Güneybatı Asya’da ve DoğuAkdeniz kıyısında bulunan bir Ortadoğu devleti. Lübnan’ın kuzey ve doğusunda Suriye, güneyinde İsrail ve batısında Akdeniz bulunur.

Dinleri, ırkları ve kültürleri birbirinden çok farklı olan insanların yaşadığı, bitki örtüsü ve iklim bakımından da tezatlara sahip, karışık bir ülkedir. Bu yüzden Ortadoğu’nun İsviçre’si sayılır.

Güneybatı Asya’da 33°-35° kuzey enlemleri ve 35°-36° doğu boylamları arasında yer alan Lübnan, ismini, “Beyaz Karlar” manasına gelen Lübnan Dağlarından alır.

Küçük bir ülke olmasına rağmen fiziki yapı oldukça farklıdır. Kuzeyden güneye 217 km uzunluğa ve doğudan batıya 32 ila 80 km kadar genişliğe sahip olan ülke, başlıca dört bölgeye ayrılabilir: Kıyı bölgeleri, Bekaa Vadisi, Lübnan Dağları, Antil Lübnan Dağları. Kıyı bölgeleri verimli olup, nüfusu kalabalık olan tarım alanlarıdır. Önemli ticaret merkezleri buradadır.
Tıpkı fiziki yapısı gibi iklimi de farklılık arz eder. Çok değişken olan iklimi, yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise yağışlı geçer. Yaz ayları sıcaklık ortalaması yaklaşık 30°C iken, kışın 11°C olur. Lübnan Dağlarının batı etekleri yılda ortalama 1270 mm yağış alırken, Anti-Lübnan’da bu rakam çok daha düşüktür. Dağların zirveleri sürekli karla kaplı olup, kış mevsimi hiç bitmez. Bekaa Vadisi ise yaklaşık 380 ila 635 mm yağış alır. Bu bölgede kışlar soğuk, yazlar kurak ve sıcak geçer.

Tabii Kaynakları

Lübnan yeterli yeraltı kaynaklardan mahrum olup, sadece toprakları nisbeten verimlidir. 
Bu toprakların % 32’si daimi ekim alanıdır. Bunların da ancak % 21’i sulanabilmekdedir. Topraklarının % 35’i üretim potansiyeline haiz ise de su kaynaklarının kıtlığı yüzünden kullanılamamaktadır. Sadece yaklaşık 68.000 hektarlık bir arazi sulanabilmektedir.
Lübnan Türkiye vatandaşlarına vize uyguluyor mu?
Lübnan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.
Ülkede resmi dil olarak Arapça kullanılmaktadır. Turistik amaçlı veya ticaret anlaşması, şirket kuruluşu için evraklarınızın Arapçadan -Türkçeye yeminli çevirileri veya Türkçeden- Arapçaya noter yeminli tercümeleri tercümanlarımız tarafından en kısa sürede kaliteli olarak hazırlanır.
Hazırladığımız Arapça -Türkçe çevirilerin ayrıca noter tasdiğine gerek varmıdır?
Türkçe- Arapça veya Arapça -Türkçe olarak hazırlayacağımız evrağınız yeminli tercümanımızın imzası ile beraber yeminli çeviri olarak işleme konulabilecektir. Yalnız noter tasdikli olarak sizden istenmişse ayrıca bir ek nüshası ile beraber bizim anlaşmalı olduğumuz noterliklerce tasdiklerini yaptırabilirsiniz. Noter tasdiği ayrı bir ücrete tabidir. 
Arapça -Türkçe veya Türkçe- Arapça noter yeminli tercümeler için Gerçek Tercüme’yi arayınız.
GERÇEK TERCÜME
Adres: Selahattin Pınar cd. Mecidiye Aralığı Sok. No:9/8 Mecidiyeköy-İstanbul
Tel: 0212 216 8051
GSM: 05532706662 - 05556309008 
 



 
Referanslar
  • teklif
  • Tercümeler